AK5 Feeding Fix

Är du ägare av en AK5 ( GK5C / GK5D ) men har problem med att den inte matar ordentligt med vissa magasin? Då är denna lilla guide något för dig, har utfört dessa modifikationer i över 5st AK5 bössor och dem matar felfritt med alla magasin av M4 modell.

STEG 1

Först och främst måste man se till att skruven som håller stocken fast inte drar upp gearboxen i framkant. Sitter den skruven åt får hårt så lyfter alltså gearboxen i framkant vilket gör att nozzlen tar i överkant på hop-up huset. Antingen lossar man den lite, men då sitter hela stocken löst = dåligt. Det man då kan göra är att korta ner skruven alternativt hitta en kortare skruv som då inte går in i spring guiden, och sedan placera en mutter på insidan som skruven får nypa tag i istället för spring guiden.

2017-05-11 16.31.46

STEG 2

Matningsröret som sitter mellan magasin och hop-up huset har en väldigt tight dimension vilket gör att kulor ibland fastnar innan dem ens når hop-up huset. Detta löser man enkel igenom att borra upp hålet 0,5-1 mm. Alltså där ni ser ett röd sträck som går lodrätt på bilden under, det hålet.

images

STEG 3

Det sista steget har med hop-up huset själv att göra. Då det är ett så kallat ”2 delat hop up hus” så har den 2 väggar kan vi kalla det som kulan skall ligga emellan. Dock sitter dessa 2 väggar lite för nära varandra vilket gör att det måste läggas lite tryck på kulorna ifrån magasinet för att dem faktiskt skall kunna hamna på plats. Detta löser man enkelt igenom att skära bort lite material på insidan av dessa väggar, testa att skära bort lite sedan släpp en kula manuellt och se om den faller fritt emellan dessa väggar hela vägen.

2017-05-23 00.13.35

När dessa 3 steg har gjorts så matar den garanterat felfritt med alla magasin oavsett tillverkare, förutsatt att magasinet i sig inte har matningsproblem såklart.

Annonser