A&K STW Gen 3.5 Keymod

A&K STW Gen. 3.5
Jag har fått den stora äran och recensera A&K´s nya PTW klon (STW´n) och jag är inte sponsrad eller liknande så jag kommer att ta upp allt bra OCH dåligt.

Bild
Ja, äntligen är den mest prisvärda PTW klonen tillbaka!
A&K STW kom ett tag efter att PTW´n blev till, då för att kunna erbjuda en PTW klon som folk faktiskt har råd att spela med, andra köpte STW´n för att ha en billig TW platform att bygga sitt eget TW på. STW´n har nämligen lidit av problem sedan den blev till, första generationen hade problem med något i gearboxen som gjorde att pinion gear inte låg stabilt emot kugg (dem flesta videor på youtube med titlar som ”A&K PTW Problem” visar detta, dock löstes det i Gen 2. Sedan har dem haft problem med elkretsar som går sönder, varpå folk började köpa andra elkit ifrån t.ex E-Tiny osv. Men NU! Nu har A&K lärt sig! Dessa nya utgåvor ifrån A&K har nämligen nya elkretsar! Och ja, dem fungerar!
Dessa nya kretsar klarar ström upp emot 12-13A utan att ta skada vilket är en marginellt stor skillnad ifrån tidigare, kort sagt – denna bössa kommer att hålla LÄNGE.
Jag har själv testat denna bössa med en drös olika billiga RC batterier och den rullar på som ingenting.

Vad är nytt ifrån Gen 3 till Gen 3.5?
– Gen 3.5 är utrustad med helt nya elkretsar som klarar ström upp till 12-13A.
– Gen 3.5 kommer även med en rostfri cylinder med M130 fjäder.
– Gen 3.5 kommer i betydligt flera externa utgåvor än den gamla vanliga ”M4A1”.
– Gen 3.5 har blivit uppgraderad med stålpinnar i gearboxen för längre livslängd.
Bild
Cylindern är rostfri och har en ståltandad pistong samt en M130 fjäder som har en dynamisk fjäder.
Bild
Bild
ECU på Gen 3.5.

Nackdelar:
– Railsystemet var lite för enkelt att skruva loss för min smak, löste det enkelt dock med lite loctite på ”barrel nuten”.
Bild
– Hop-up hjulet var väldigt lätt att vrida på, risk för att ens hop inställning blir felaktig. Löstes även enkelt med en liten gummibit som jag satte under hop-up armen, nu är hopen konsistent och det krävs lite kraft för att snurra på hop-up hjulet.
Bild
Hop-Up systemet tar vanligt AEG gummi.

Fördelar:
– Stabil som sten, finns INGET vobbel någonstans på denna replika, den har t.o.m. mindre spel mellan över och under reciever än en SYSTEMA!
– Magpul MOE pistolgrip, brukar annars gå på X hundralappar till TW.
– Keymod railsystem.
– Hop-up systemet som använder sig av AEG gummin, fungerade klockrent med ett Maple Leaf gummi.
Bild
MOE greppet har en skön textur.

Bild
Gearboxen, tillverkad i metall och är Systema kompatibel.

Bild
Även det interna är Systema kompatibelt, men skulle säga att den är väldigt välbyggd så byt inget om det inte skulle gå sönder av någon anledning.

Bild
Bössan väger 3,36kg.

Bild
”Bolt releasen” är magnetisk.

Bild
Lågresistenta kablar med STOR ”Tamiya” plugg.

Min slutsats:
Jag blev verkligen imponerad av denna replika, känns identiskt med att hålla i en riktig AR-15, både i vikt och känsla.
Den är sjukt välbalanserat och genomtänkt. Jag blev helt kär i att den hade ett keymod railsystem och MOE pistolgrepp, och jag tror att dem flesta annars byter ut såna delar direkt för att få en ”New-school” look, det behövdes inte på denna. Faktum är att jag nästan fick leta efter något som jag ville byta bara för att få den personlig, dock så slutade det med ett annat charging handle av ”Butterfly” look samt ett XPS sikte, kommer nog även att byta ut stocken till någon annan, kan tillägga att den tar vanliga AEG stockar. Dock gillar jag inte att den använder sig av en stor Tamiya plugg, dock var det enkelt att löda dit en Deans kontakt istället, men man skulle vilja att det satt det original.
Jag skulle alla dagar i veckan välja denna framför vilken AEG som helst och tycker absolut att den kan jämföras med en vanlig PTW, vissa saker tyckte jag t.o.m. var bättre på denna. Dessa ligger i pris med lite finare AEGs som t.ex VFC, men som ägare till många VFC bössor så kan jag ju redan säga att känslan av denna inte ens kan jämföras, denna är 100x bättre på alla sätt direkt ur lådan. OBS! Att tänka på är även att denna skjuter i 2 Joules direkt ur lådan med M130 Cylindern.
Bild
Såhär ser den ut med ett XPS sikte monterat.

Bild
Den använder sig av ”Real Steel” laddhandtag, så jag bytte till en fjärilsmodell.

A&Ks STW Gen 3.5 kommer även i utgåva som HK416 och fler olika AR-15 varianter.
Tänk er en HK416 TW! som inte kommer kosta skjortan!
Men vänta det var inte slut på det roliga ännu, det kommer även varianter med REKYL! JA TW med rekyl! Dessa kommer att heta STW A.B.B.A. (Advanced Blow Back Action) och dessa kommer till en början att släppas som en DMR variant.

Jag kommer i framtiden även att recensera deras kommande HK416 STW & DMR STW ABBA.

Annonser