AEG MIDCAP FEEDING FIX

Har du ett eller flera midcap magasin som matar dåligt eller inte alls? Då kan denna guide hjälpa dig! OBS! Finns massor av andra problem som bidrar till dålig eller ingen matning, detta är något av det vanligare problemet dock.

2017-06-21 23.06.37

Börja med att ta ur fjädern/fjädrarna, ibland är det 2st som sitter ihop. Stretcha ut dessa fjädrar lätt med handen till att börja med. Sedan skall vi lösa ett problem med denna follower på bilden som orsakar jamming i magasinet.

2017-06-21 23.06.49

Feedern bör inte ha denna form om det är ett magasin som håller dubbla banor med kulor dvs ”double stack” I princip alla midcap med 120 eller mer i kapacitet har ”double stack” lösning. Båda kulbanor bör inte matas jämsides utan dem bör mata i ett ”sicksack mönster” se bild nedan. OBS! Bilden är väldigt slarvigt ritad i paint endast för att illustrera problemet något.

FÖRKLAR

Bilden visar hur insidan på magasinet ser ut framifrån, till vänster ser man hur ett magasin oftast ser ut när det har jammat, kulorna fastnar i varandra och emot väggarna på magasinet vilket gör att kulorna inte når upp, brukar oftast bara vara att klappa till magasinet så hamnar dem rätt igen, men varför behöva gå igenom det flera gånger om det finns en lösning? Ja, se då bilden till höger, det är efter att man har filat ner followern. Då matas alltså kulorna upp i samma bana som dem skall ligga för att mata felfritt.

2017-06-21 23.08.34

Något såhär borde resultatet se ut. Efter att jag har utfört detta på 5st magasin som hade problem med matning och som nu fungerar perfekt så kan jag med säkerhet säga att detta hjälpte!

Spraya aldrig ner silikonspray eller liknande i dina magasin om dem matar dåligt, det kan lösa problemet tillfälligt men kommer att gör det värre i längden då silikon spray drar åt sig smuts som fastnar i magasinet samt att kulornas flygbana kommer att påverkas av sprayen, och i värre fall så kan hop up gummit att svälla, vissa gummin tål inte silikonspray och sväller upp av det, då är det bara att byta gummi tyvärr. Om du vill göra rent i magasinet, öppna då upp det och torka rent / blås ur eventuell smuts samt diska fjädrarna med diskmedel och vatten om det behövs, brukar själv bara torka rent allt någorlunda med papper och tops.

Tänk även på att vilken typ av ammunition påverkar, tyngre kulor är svårare att matas ur t.ex. Men en annan viktig faktor är fabrikat/tillverkare på kulor då dem tillverkas på olika sätt, vissa kulor har en mattare yta (mer grovpolerad) vilket lättare fastnar emot varandra i magasin, därför rekommenderas kvalitétskulor med en finpolerad yta som t.ex. SRC Perfect eller Green Devil, det finns massor av fler, men detta är 2 riktigt bra fabrikat som är kända på den Svenska marknaden.

Annonser